Jämför priser på bergvärme
Beställ skräddarsydda offerter här
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Du kan spara upp till 50% genom att jämföra offerter från ledande leverantörer

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Bergvärme - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 12. december 2018

Prislista på bergvärmepumpar

En fråga om pris

Prislappen på en bergvärmepump varierar mellan allt från 40 000 kronor upp till över 100 000 kronor. Vad du betalar för, och vad du får i förhållande till priset, är något att som är värt att fundera över.

Priserna skiljer sig mellan märken och modeller. Därför är det svårt att säga vad en specifik bergvärmepump kostar i dagsläget. Längre ner på sidan finner du en prislista på bergvärmepumpar baserad på fabrikörers och återförsäljares priser som finns publicerade på webben.

För att få ett bra pris på bergvärme ska du ta kontakt med flera leverantörer. Detta gör du enklast genom att fylla i formuläret ovan. När du skickat in dina kontaktuppgifter kontaktar vi dig per telefon för att matcha upp dig med upp till fyra leverantörer, kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Läs också: Bergvärme i Sverige

Prisexempel på bergvärmepumpar

Det är svårt att hitta prisexempel på vad en bergvärmepump kostar. Dessutom varierar priser mellan olika återförsäljare och fabrikörer. Många varumärken väljer att inte visa information om priser för bergvärmepumpar på sina hemsidor.

Istället måste du som kund be återförsäljaren om en offert för att få reda på ungefärliga priser. Vi vill göra det enklare för dig att kunna jämföra vilka variationer som finns på marknaden. Därför finner du nedan en sammanställning över priser på bergvärmepumpar från olika fabrikörer.

Dessa priser har hämtats från flera olika återförsäljare och fabrikörer. Vi kan inte garantera att priserna är aktuella, eller att de stämmer med vad din leverantör begär för en likvärdig produkt. Läs mer om 5 faktorer som påverkar bergvärmepriset.

Prislista för bergvärmepumpar

Prislistan nedan är baserad på priser som finns ute bland återförsäljare, fabrikörer samt tester av bergvärmepumpar. Vi reserverar oss för om priserna är daterade från tidigare år. Likaså kan vi inte garantera att specifika produkter fortfarande finns ute på marknaden.

Bergvärmepump

Prislista

Bosch Compress EHP 11 LWM 77 000 kronor
CTC Ecoheat 406 48 790 kronor / 62 025 kronor
CTC Ecoheat 410 72 000 kronor
CTC Ecoheat 412   57 500 kronor / 68 500 kronor
Daikin EGSQH10S18AA9W 71 000 kronor
Daikin Evolution 13 kW 65 500 kronor
EviHeat GeoSun 1 10 78 000 kronor
IVT Greenline HE  fr 109 000 kronor
IVT Greenline HT Plus CX9  74 750 kronor
IVT Premium Line EQ  fr 120 000 kronor
IVT Premium Line EQ C10 87 000 kronor
Nibe F1126-8  50 000 kronor / 52 225 kronor
Nibe F1245-8  72 320 kronor / 65 500 kronor
Nibe F1245-10  75 000 kronor
Nibe Fighter 1230-10  59 250 kronor
Thermia Diplomat Optimum 10  ca 62 000 kronor
Thermia Diplomat Optimum G3 10  79 000 kronor
Thermia Duo  ca 55 000 kronor
Thorén Komplett 09  59 000 kronor
Thorén Thor 10  80 000 kronor
Viessmann Vitocal 300 BWC 108 60 550 kronor
Viessmann Vitocal 343-G  81 000 kronor


Med denna prislista för bergvärmepumpar vill vi inte framhäva specifika fabrikat. Se dessa priser som riktlinjer för vad du kan få betala för en bergvärmepump. Priset för värmepumpen motsvarar vanligen omkring 45 procent av det totala priset för bergvärme. Vilka andra delar som påverkar det totala priset kan du läsa mer om under pris på bergvärme.

Beställ offerter nu! Det tar mindre än 1 minut!

Priserna på bergvärmepumpar varierar

Listan är tänkt som en mall för jämförelse, för att öka din prisuppfattning som kund. Likaså vill vi framhålla att den billigaste produkten inte alltid är den bästa för dig. Observera också att prisexemplen gäller för bergvärmepumpar med olika effektstorlek.

Många gånger erbjuder leverantören ett paketpris för borrning, installation samt bergvärmepump. Det är en av anledningarna till varför priserna varierar så pass mycket. De väletablerade värmepumpsföretagen på den svenska marknaden tenderar att ha högre priser än utländska konkurrenter, vilket också gäller för mindre välkända fabrikörer. 

För att veta vad bergvärme och värmepumpen kostar för dig bör du begära en offert med specificerade prisuppgifter från minst tre leverantörer. Då kan du jämföra vad som ingår i olika offerter och välja den offert som passar dina behov och förutsättningar. Du gör detta enkelt genom att fylla i vårt formulär längst upp på sidan.

Läs också: Vad är kostnaden för att borra för bergvärme?

Vad betalar jag för?Bergvärmepump

Eftersom en bergvärmepump ska hålla i minst 15-20 år, så är det viktigt att tänka på kvaliteten. Varje delkomponent är viktig för att värmepumpen ska fungera. Välj därför bergvärmepump med hänsyn till förväntad livslängd och garanti.

För snart 10 år sedan publicerade Folksam en artikel om att skadeanmälningarna på bergvärmepumpar skjutit i höjden. Dåvarande miljöchefen Jan Snaar, talade med Råd & Rön och svarade på varför värmepumparna gick sönder så ofta:

"Dåliga komponenter. De flesta komponenter som kompressorer, ventiler och mycket annat som finns i de här pumparna köps i första hand på Asienmarknaden. För att det är billigt. Men snålheten bedrar ofta visheten. Kvaliteten blir lidande."

I dagens läge har kvaliteten dock förbättrats och Folksam säger i sin rapport om värmepumpar från 2016 att dessa är den vanligaste källan för uppvärmning i svenska villor.

50% ökning av värmepumpar i svenska småhus

Försäljningen av bergvärmepumpar ser ut att öka hela tiden. En rapport från Energimyndigheten från 2016 visar att andelen värmepumpar i småhus har ökat med nästan 50% sen 2009.

Med värmepump menas vattenburen värme, såsom bergvärme, sjövärme och jordvärme, samt luftburen värme. Detta kan exempelvis vara en värmepump som tar in luft, värmer upp den och sedan pumpar ut en vattenblandning i radiatorer eller golvvärme.

Två av tre hushåll väljer en värmepump när de ska byta värmesystem. Värmepumparnas effektivitet, också kallat COP, har dessutom ökat med 2 procent per år sedan 1995. Detta visar tydligt att bergvärmepumparna hela tiden utvecklas till det bättre.

Beställ offerter nu! Det tar under 1 minut!