Jämför pris och offerter på bergvärme
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Spara tid
Spara tid
Fyll 1 formulär och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners
Spara pengar
Spara pengar
Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst
Kostnadsfritt
Kostnadsfritt
Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 06 maj 2021

Pris på bergvärmepumpar

En fråga om pris

Prislappen på en bergvärmepump varierar mycket, och kan vara allt från 40 000 kronor upp till över 150 000 kronor. Vad du betalar för, och vad du får i förhållande till priset, är något som är värt att fundera över.

Priserna skiljer sig mellan märken och modeller. Därför är det svårt att säga vad en specifik bergvärmepump kostar i dagsläget. Längre ner på sidan finner du en lista med pris på bergvärmepumpar baserad på fabrikörers och återförsäljares priser som finns publicerade på webben.

För att få ett bra pris på bergvärme ska du kontakta flera leverantörer. Detta gör du enklast genom att fylla i formuläret ovan. När du skickat in dina kontaktuppgifter kontaktar vi dig per telefon för att matcha ihop dig med upp till fyra leverantörer, kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Prisexempel på bergvärmepumpar

Det är svårt att hitta prisexempel på vad en bergvärmepump kostar. Dessutom varierar priser mellan olika återförsäljare och fabrikörer. Många varumärken väljer dessutom att inte visa information om priser för bergvärmepumpar på sina hemsidor.

Istället måste du som kund be återförsäljaren om en offert för att få reda på ungefärliga priser. Vi vill göra det enklare för dig att kunna jämföra vilka variationer som finns på marknaden. Därför finner du nedan en sammanställning över priser på bergvärmepumpar från olika fabrikörer.

Prislista för bergvärmepumpar

Prislistan nedan är baserad på priser som finns ute bland återförsäljare, producenter, samt tester av bergvärmepumpar. Vi reserverar oss för om priserna kan vara utdaterade. Likaså kan vi inte garantera att specifika produkter fortfarande finns ute på marknaden.

Bergvärmepump Effekt Pris
NIBE F1226 6 kW 67775
CTC Ecoheat 406 6 kW 81275
Nibe F1145 6 kW 71775
Bosch Compress 6000 6 LWM 5,8 58995
Nibe F1255 1,5-6 kW 89175
CTC EcoPart 400 8 kW 52738
NIBE F1226 8 kW 71225
Bosch Compress 6000 8 LWM 7,6 62495
Bosch Compress 7001i LWMF 8 2-8 kW 67995
IVT GEO 508C 2 - 8 kW 98375
Diplomat Optimum/Diplomat Duo Optimum 10 9,4 kW 62000
Bosch Compress 6000 10 LW 10,4 59995
IVT Greenline HE C9/E9 10,3 kW 73300
Thermia Diplomat Optimum G3 10 10,3 kW 79000
CTC EcoPart 402 10 kW 58613
Nibe F1145 10 kW 81800
CTC Ecoheat 410 10 kW 90025
Bosch Compress 7001i LWMF 12 3-12 kW 75995
IVT GEO 512C 3 - 12 kW 107125
CTC EcoPart 403 12 kW 65988
NIBE F1226 12 kW 80000
Nibe F1145 12 kW 87375

Med denna prislista för bergvärmepumpar vill vi inte framhäva specifika fabrikat. Se dessa priser som riktlinjer för vad du kan få betala för en bergvärmepump. Priset för värmepumpen motsvarar vanligen omkring 45 procent av det totala priset för bergvärme. Vilka andra delar som påverkar det totala priset kan du läsa mer om på pris på bergvärme.

Få konkurrenskraftiga priser via Bergvärme-pris.se

Få upp till fyra skräddarsydda offerter - helt gratis och utan förpliktelser. Genom låta leverantörerna konkurrera om dig vet du att få får ett konkurrenskraftigt pris. Allt du behöver göra är att trycka på knappen nedan och fylla i formuläret!

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut

Priserna på bergvärmepumpar varierar

Listan är tänkt som en mall för jämförelse, för att öka din prisuppfattning som kund. Likaså vill vi framhålla att den billigaste produkten inte alltid är den bästa för dig. Observera också att prisexemplen gäller för bergvärmepumpar med olika effektstorlek.

Många gånger erbjuder leverantören ett paketpris för borrning, installation samt bergvärmepump. Det är en av anledningarna till varför priserna varierar så pass mycket. De väletablerade värmepumpsföretagen på den svenska marknaden tenderar att ha högre priser än utländska konkurrenter, vilket också gäller för mindre välkända producenter.

Läs också: Vad är kostnaden för att borra för bergvärme?

Vad betalar jag för?Bergvärmepump

Eftersom en bergvärmepump ska hålla i minst 15-20 år, är det viktigt att tänka på kvaliteten. Varje delkomponent är viktig för att värmepumpen ska fungera. Välj därför bergvärmepump med hänsyn till förväntad livslängd och garanti.

För snart 10 år sedan publicerade Folksam en artikel om att skadeanmälningarna på bergvärmepumpar skjutit i höjden. Dåvarande miljöchefen Jan Snaar, talade med Råd & Rön och svarade på varför värmepumparna gick sönder så ofta:

"Dåliga komponenter. De flesta komponenter som kompressorer, ventiler och mycket annat som finns i de här pumparna köps i första hand på Asienmarknaden. För att det är billigt. Men snålheten bedrar ofta visheten. Kvaliteten blir lidande."

I dagens läge har kvaliteten dock förbättrats och Folksam säger i sin rapport om värmepumpar från 2016 att dessa är den vanligaste källan för uppvärmning i svenska villor.

50% ökning av värmepumpar i svenska småhus

Försäljningen av bergvärmepumpar ser ut att öka hela tiden. En rapport från Energimyndigheten från 2016 visar att andelen värmepumpar i småhus har ökat med nästan 50% sen 2009.

Med värmepump menas vattenburen värme, såsom bergvärme, sjövärme och jordvärme. Samt luftburen värme såsom luft vatten värmepump eller luft luft värmepump.

Två av tre hushåll väljer en värmepump när de ska byta värmesystem. Värmepumparnas effektivitet, också kallat COP, har dessutom ökat med 2 procent per år sedan 1995. Detta visar tydligt att bergvärmepumparna hela tiden utvecklas till det bättre.

Beställ offerter nu

Fyll i formuläret på bara en 1 minut