Jämför priser på solceller
Beställ flera offerter kostnadsfritt!
Spara tid

Fyll i formuläret och få upp till 4 offerter från våra särskilt utvalda samarbetspartners

Spara pengar

Spara pengar genom att jämföra offerter och välja den lösning som passar dig bäst

Kostnadsfritt & utan förpliktelser

Vår service är helt kostnadsfri och utan förpliktelser

Refererade till & omnämnda i:
Byggahus
SvD
Expressen
Få upp till 4 offerter här Solceller - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
Senast uppdaterad: 31. augusti 2020

Jämför offerter på solceller i Uppsala

Hitta installatörer genom GreenMatch

Bor du i Uppsala och är sugen på ett grönare hus genom solceller? I så fall har du kommit rätt. Att hitta den bästa installatören är inte alltid så lätt. Vi vill underlätta just detta för dig, genom att hjälpa dig hitta din installatör. Vi hjälper dig komma i kontakt med solcellsinstallatörer för Uppsala. 

Fördelar du kan få genom GreenMatch:

  • Få offerter från flera lokala installatörer och leverantörer. Vi samarbetar med företag runt hela Sverige, både rikstäckande och mindre lokala företag.
  • Få upp till 4 skräddarsydda offerter utifrån dina behov.
  • bra priser genom att låta företagen konkurrera om dig från start.
  • Vår tjänst kostar dig ingenting, och offerterna medför inga förpliktelser.


Så fungerar GreenMatch

Fyll i formulär1. Du fyller i formuläret ovan och vår kundtjänst kontaktar dig för att säkerställa din information.

offerter2. Leverantörerna lägger fram en skräddarsydd offert tillsammans med dig.

välj offerter på solceller3. Du får offerterna och väljer den lösning som passar dig och ditt hus bäst.

Vad kostar solceller i Uppsala?

Det kostar runt 90 000 kr för en anläggning på 5 kW. Priset för solceller har sjunkit väldigt mycket under de senaste åren, och har blivit mer lönsamt än någonsin att investera i solceller.

Är det lönsamt med solceller?

Ja. Återbetalningstiden ligger normalt på runt 10-20 år, och med en livslängd på runt 30 år ger det många år med elektricitetsproduktion efter att anläggningen betalat av sig. Solceller blir också billigare per kWp ju större anläggning du installerar. Det leder i sin tur till att återbetalningstiden är kortare för större anläggningar.

Bidrag till solceller i Uppsala

Dra av 30 % av arbetskostnaden med rotavdraget. I praktiken blir det 9 % på totala kostnaden, då arbetskostnaden för solceller vanligtvis räknas som ett schablonbelopp på 30 % av totalkostnaden för anläggningen. Det innebär att i exemplet ovan skulle priset bli 81 000 kr istället för 90 000 kr.

Förhållanden för solceller och hur mycket el du kan producera

Uppsala har, precis som större delen av Sverige, bra förhållanden för solceller. Du ska dock komma ihåg, det är mer än bara geografiska läget som påverkar dina förhållanden.

Årliga produktionen för solceller i Uppsala för var månad

Solceller fungerar som bäst i sydlig, sydostlig och sydväst riktning. Självklart fungerar det även i östlig och västlig riktning, men med sämre produktion. Du bör dock i de flesta fall undvika att montera solceller i nordlig riktning.

Taket ska för optimal produktion ha en vinkel på runt 35-45 grader. Det går dock med bygglov att vinkla solceller för att nå optimal lutning. Utöver det ska taket vara fri från skugga, då det kan hämma produktionen av solceller väldigt mycket.

Skriven av Timmy Biedron Skribent Jag har jobbat med att skriva om värmepumpar och grön energi för GreenMatch sedan våren 2018. Under denna tid har jag lärt mig mycket om värmepumpar för att kunna underlätta ert sökande för en grönare energikälla. Vi strävar efter att skriva det bästa innehållet, för att ni som läsare ska kunna ha ett bra underlag för ert beslutsfattande.
Kontakta mig: